Promelk

VVO

VVO (Vervangende Verwerkingsovereenkomst)
Sinds 2014 is het voor veehouders in Nederland verplicht om een deel van hun mestoverschot te laten verwerken. Deze cruciale stap is een belangrijke bijdrage aan het behoud van ons milieu en de duurzame ontwikkeling van de agrarische sector. Om dit proces soepel te laten verlopen, is er de mogelijkheid van een Vervangende Verwerkingsovereenkomst, oftewel VVO.

De VVO biedt veehouders flexibiliteit in de naleving van hun verwerkingsplicht. Sommige veehouders kiezen ervoor om meer mest te verwerken dan strikt verplicht is, terwijl anderen mogelijk niet in staat zijn of niet willen voldoen aan hun verwerkingsplicht. Dankzij de VVO kunnen deze partijen hun krachten bundelen en beide profiteren.
Een veehouder die zijn mestoverschot niet wil verwerken, kan een andere veehouder vinden die dit overschot graag overneemt. Dit resulteert in een win-winsituatie. Beide partijen kunnen kosten besparen en tegelijkertijd voldoen aan hun verwerkingsverplichtingen. Het bevordert niet alleen duurzaamheid, maar ook effici├źntie binnen de sector.

Jouw partner in VVO
Bij Promelk begrijpen we de complexiteit van de agrarische sector en de uitdagingen waarmee veehouders worden geconfronteerd. Daarom bieden wij doorlopende ondersteuning voor vraag en aanbod van VVO’s. Ons team staat klaar om u te adviseren en u op de hoogte te houden van de actuele prijzen en mogelijkheden. Neem contact op met Hendrik Jan via 06-51571813 voor meer informatie en persoonlijk advies.

image